top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıPartum Ajans

Sosyal Medyada Kullanılan Yapay Zeka Uygulamaları

Yapay Zeka Uygulamaları

Gelişen teknoloji yapay zeka ile birlikte artık birçok alanda elimizdeki iş yükünü azaltıyor. Bunların başında sosyal medya üzerinden içerik üreten ve ticaret yapan işletmelerin olmazsa olmaz kullanması gereken yapay zeka uygulamalarını sizin için derledik.


  1. ChatGPT: Birçok alanda içerik üretecek kişilere kolaylıklar sağlayan ChatGPT, metin üretebilen ve içerik oluşturabilen bir donanıma sahip. Gelişmiş tahmin seçeneği yüzünden borsa gibi alanlarda kullanılmasından korkulan ChatGPT bu sebeple bir ay geriden gelecek bilgi ve donanıma sahip bir yapay zeka teknolojisi.

  2. Copy AI: Copy.ai, oldukça gelişmiş bir makine dili olan GPT 3’ü kullanarak neredeyse hemen, bir insanın yazdığından farksız metinler oluşturabiliyor. Yapması gereken sadece bir metin türü seçmek ve içeriği temelini oluşturan birkaç kelime, ifadele ve açıklamalar sağlamak. Copy.ai, kullanım kolaylığıyla da dikkat çekiyor. Saniyeler için Instagram hikaye yazıları, ürün açıklamaları, listeler gibi çeşitli metinler oluşturabileceğiniz Copy.ai içerik üretme konusunda size yardımcı olacak.

  3. Grammarly: Grammarly, yapay zeka destekli yazım ve denetleme uygulamasıdır. Yazım ve dil bilgisi denetleme, cümle yapısını iyileştirme, uzun veya anlaşılması güç cümleleri basitleştirme gibi çeşitli görevleri gerçekleştirme yeteneğine sahip. Grammarly’nin klavyesi, gerçek zamanlı yazma önerisi, ton algılama, çok kelimeli metin tahmini, akıllı otomatik düzeltme ve hatta emoji tahmini, arama çubuğu gibi çeşitli donanımları var. Uygulamanın yazım ve dilbilgisi deneyimi sağlayan tarayıcı eklentisi de mevcut.

  4. Midjourney: Midjourney, kullanabileceğiniz en etkileyici yapay zeka görüntü oluşturma araçlarından biri. Gerçek bir insan tarafından yapıldığı sanılabilecek çarpıcı görseller oluşturabiliyor ve popüler sosyal medya platformlarında örneklerine rastlayabilirsiniz. Diğer yapay zeka siteleri ve uygulamalarından farklı olarak, kullanmak için Discord üzerinden bir sunucuya katılıp kaydolmanız gerekiyor.

  5. Soundraw: Yapay zekadan destek alan Soundraw uygulaması, ücretsiz olarak müzik oluşturmamıza olanak sunuyor. Oluşturacağımız müziğin ruh halini, süresini ve temposunu seçebiliyoruz. Aynı zamanda detaylıca düzenlemeler yapabilmek de mümkün.


2 görüntüleme0 yorum
bottom of page